CÍL PROJEKTU:

Seznamovat děti s pomůckami, surovinami, s recepty a postupy vaření jednoduchých jídel, které samy připravují. Využívat i suroviny z našeho školního záhonku, o který se děti v průběhu roku starají.

 

METODICKÉ POMŮCKY: vybavená kuchyňka v zimní zahradě třídy Berušky, suroviny, kuchařské knihy, obrázky

 

REALIZACE:

Projekt Základy vaření probíhá každých 14 dní v rámci dopoledního vzdělávání. Snažíme se u dětí podporovat zdravé stravování, děti jsou rozvíjeny v oblasti spolupráce – společná příprava pokrmů, pečlivosti a pozornosti – dodržování pracovních postupů, získávají poznatky z oblasti vaření - poznávání a používání pracovních pomůcek, surovin, receptů, rozvíjí si předmatematické dovednosti – vážení, odměřování, podporujeme zdravé stravování. Děti si rozvíjejí jemnou motoriku při krájení, sypání, míchání a dalších činnostech, učí se hygienickým návykům – mytí rukou, příprava pracovního místa, mytí surovin.
Výběr receptů přizpůsobujeme věku dětí a chceme u nich podpořit chuť k dalšímu učení.